Brand Controll Rooms

Werkplekken op maat voor afvalverwerkingsbedrijf Twence

Afvalverwerkingsbedrijf Twence in Hengelo heeft twee nieuwe, ergonomische werkplekken in bedrijf genomen. De geheel op maat gemaakte tafels zijn ontworpen, geproduceerd en gemonteerd door Brand Control Rooms. Elwin Janssen, teamleider bij Twence en gebruiker van het nieuwe meubilair: “De ergonomie en uitstraling van de totale werkplek is enorm verbeterd.”

Twence is opgericht in 1986 door veertien Twentse gemeenten en uitgegroeid tot een autoriteit op het gebied van afvalverwerking met het oog op circulariteit. Elwin: “We wekken duurzame energie op van reststromen en biomassa voor regionale energie-intensieve bedrijven en duizenden huishoudens. We voorzien 164.000 huishoudens van elektriciteit en 49.000 huishoudens van warmte. Daarmee besparen we jaarlijks 344.000 ton CO2, dankzij verminderd gebruik van fossiele brandstoffen.”

Ergonomische werkplekken

Elwin is teamleider van de afdeling weegbrug van Twence waar de in- en uitrijdende vrachtwagens met reststromen worden gewogen. Elwin: “Het aangrenzende weeghuis dateert van 1995. Ook het meubilair stamt nog uit die tijd en was nodig aan vervanging toe. Daarom is besloten de inrichting volledig te vernieuwen. De werkplekken en enkele kasten van het weeghuis moesten op maat worden ontworpen en geproduceerd, aangezien ze tegen een schuine hoek aanstaan en beschikken over doorgeeflades in de gevel, waarmee documentatie van buiten naar binnen geschoven kan worden. Brand Control Rooms, die in het verleden ook al onze controlekamer heeft gerealiseerd, bleek het best in staat dit maatwerk te verzorgen.”

Als projectleider bij Brand Control Rooms was Michel Feukkink betrokken bij de totstandkoming van dit maatwerk: “Dat was een uitdaging, maar die gaan we niet uit de weg. Voorafgaand aan de ontwikkeling van de bureaus hebben we mallen gecreëerd, op basis van de wensen en eisen van Twence. Aan de hand hiervan konden we heel exact de maatvoering van het werkblad en het freeswerk voor de doorgeeflades en bedienpanelen bepalen en uitwerken. We zijn tot een ontwerp gekomen waarin de twee bureaus aan de inweeg- en uitweegkant een geheel vormen, maar wel onafhankelijk verstelbaar zijn, zodat alle medewerkers er ergonomisch aan kunnen werken.”

Montage werkplekken

Omdat de weegbrug operationeel moest blijven, moest de montage zeer strak worden geregisseerd. Michel: “De medewerkers werkten een dag lang vanuit de aangrenzende backoffice. Zo lang hadden wij de tijd om de nieuwe werkplekken te monteren. Daar zijn we ’s morgens vroeg mee begonnen. ’s Avonds was alles operationeel, met dank aan een zeer gestroomlijnde samenwerking en goede communicatie tussen alle betrokken partijen, met wie we het complete traject vlekkeloos hebben weten te doorlopen. Daar ben ik ongelooflijk trots op.”

Ook bij Twence vallen de nieuwe werkplekken in de smaak. Elwin: “De bureaus combineren zeer mooi met de rest van de inrichting. De werkruimte oogt veel rustiger en heeft een prettige sfeer. Zeker dankzij de verstelbaarheid van de bureaus hebben alle collega’s nu een veel fijnere werkplek met meer beenruimte, een goede kijkhoek op de monitoren en een juiste reikafstand tot de doorgeeflades. Ook de communicatie met Brand Control Rooms in het algemeen en Michel Feukkink in het bijzonder verliep zeer prettig. Er is op alle fronten heel goed met ons meegedacht.”

Op zoek naar een andere maatwerk oplossing?

Onze effectieve aanpak is erop gericht u van offerte tot oplevering te ontzorgen; wij dragen de volledige verantwoordelijkheid voor de planning, uitvoering en realisatie van het project.
Onze turnkey aanpak
Op zoek naar een andere maatwerk oplossing?