Brand Controll Rooms

Ergonomische receptiebalie voor International School of Amsterdam

De International School of Amsterdam (ISA) ontvangt haar bezoekers voortaan vanachter een nieuwe balie, die voldoet aan de hoogste standaarden voor ergonomie en veiligheid. De balie is ontworpen en ontwikkeld door Brand Control Rooms, op basis van een uitgebreide ergonomische analyse. Rob Boos, operations manager bij ISA: “De samenwerking met Brand Control Rooms was optimaal.”

ISA is een particuliere school voor expats, die voor een korte periode in Nederland verblijven. Ruim 1.400 leerlingen, in de leeftijdscategorie van 2 tot en met 18 jaar, volgen er hun dagelijkse onderwijs, van crèche en kleuterschool tot middelbare school. Rob: “Na afronding van hun schoolloopbaan, ontvangen de leerlingen hun Internationaal Baccalaureaat. Een diploma gelijkwaardig aan het vwo-diploma, waarmee direct kan worden doorgestroomd naar de universiteit.”

Ergonomisch werken

Eind vorig jaar besloot ISA om de receptiebalie te vervangen. Deze bleek niet meer te voldoen aan de huidige ergonomische standaarden; zo stonden de beeldschermen te dicht op het werkblad, waardoor rug- en nekklachten kunnen ontstaan bij baliemedewerkers. Rob: “Achter de balie worden voornamelijk receptietaken, maar ook beveiligingstaken uitgevoerd. Daarom waren we op zoek naar een partij die ervaring heeft met het ontwerpen en produceren van balies, waar hospitality en veiligheid bij elkaar komen. Brand Control Rooms bleek als een van de weinige partijen in staat om een dergelijke balie voor ons te ontwikkelen.”

Ergonomische analyse

Omdat er hoge eisen werden gesteld aan de ergonomie van de nieuwe balie, is deze ontwikkeld op basis van een uitgebreide ergonomische analyse: het Technology User Needs Assesment (TUNASS). Rob: “Na afloop van het assessment is door Brand Control Rooms een rapport opgesteld met ergonomische aanbevelingen. Dit rapport vormde, samen met het functioneel programma van eisen, de basis voor het nieuwe balieontwerp. Belangrijk was dat het kenmerkende ontwerp in vorm en uitstraling niet veel zou afwijken van de vorige balie, zodat het ontwerp goed aansluit op de ‘look and feel’ van de gehele school, ontworpen door architectenbureau Alberts & Van Huut.”

Elektrisch verstelbaar werkblad 

Na afronding van de ergonomische analyse is de nieuwe balie in slechts een week tijd gerealiseerd en opgeleverd. Volgens Rob wordt er heel enthousiast op gereageerd door alle collega’s die ermee werken. “Iedereen spreekt van een veel fijnere werkplek. Grootste voordeel ten opzichte van de vorige balie is het elektrisch verstelbare werkblad, dat het voor alle medewerkers – groot of klein – mogelijk maakt een ergonomische zithouding aan te kunnen nemen, met de juiste zichtlijnen op de beeldschermen. Alle noodzakelijke bedienpanelen zijn door Brand Control Rooms keurig verwerkt en geïntegreerd in het werkblad.” 

Rob krijgt terug op een fijne samenwerking, met over en weer prettig contact. “Brand Control Rooms wist de het functioneel programma van eisen op heel creatieve en verrassende wijze te vertalen naar de praktijk, ongeacht de beperkte ruimte die ervoor beschikbaar was. Ik kan niet anders zeggen dan dat de samenwerking optimaal was.”

Op zoek naar een andere maatwerk oplossing?

Onze effectieve aanpak is erop gericht u van offerte tot oplevering te ontzorgen; wij dragen de volledige verantwoordelijkheid voor de planning, uitvoering en realisatie van het project.
Onze turnkey aanpak
Op zoek naar een andere maatwerk oplossing?