Brand Controll Rooms

Ergonomie

Brand Control Rooms snapt als geen ander het belang van een ergonomische werkplek. Zeker in meld- en controlekamers is het noodzakelijk dat operators aan het werk kunnen in een ruimte, die hen volledig centraal stelt en optimaal ondersteunt bij hun werkzaamheden. In technisch, maar zeker ook in ergonomisch opzicht. Daarom hebben wij eigen ergonomen en consultants in dienst, gespecialiseerd in alle facetten van Human Factors Engineering. Hun gedegen kennis en kunde, gecombineerd met onze eigen ontwikkelde consultancy tools, staan garant voor een compleet ingerichte controlekamer, die maximaal is afgestemd op uw operationele proces én voldoet aan de geldende wetgeving (ARBO-, NEN-EN- en ISO-normering).

Onze aanpak voor een ergonomische werkplek

Aandacht voor ergonomie, het is bij ons geen onderdeel van uw project, maar iets wat we gedurende het hele project bij ons dragen. Daarom brengen we het liefst vanaf de start onze expertise in, waarbij we geloven in een multidisciplinaire aanpak. Dat betekent dat we – desgewenst – onze ergonomen bij uw project betrekken vanaf de eerste designfase, zodat alle werktekeningen direct getoetst kunnen worden aan de door hen opgestelde ergonomiespecificaties. Niet alleen de werktekeningen, maar ook de eventuele mockups, concept of proof en eindoplevering. Door de ergonomie-eisen vroegtijdig mee te nemen in het design is onze ervaring dat er slechts een beperkt aantal conceptrondes nodig zijn. Indien gewenst, leveren wij het maatwerkmeubilair inclusief toetsingsrapport.


Ergonomisch advies middels eigen innovatieve tools

De meerwaarde van onze directe betrokkenheid ervaart u het sterkst bij inzet van de door onze eigen consultants ontwikkelde consultancy tools, zoals de Co-Creator®-game en de TUNASS®-analyse. Deze innovatieve en transparante methodieken helpen alle operationele wensen en eisen te inventariseren en te vertalen naar de juiste designkeuzes voor zowel de werkplekken en de procesbeheersing als de lay-out van de totale ruimte. Op die manier helpen ze de exacte vraag duidelijk te maken, zodat er een goed ontwerp tegenover gesteld kan worden. Voor ontwerpen die uzelf heeft gemaakt en dus al klaar zijn, hebben we onze Quickscan ontwikkeld. Een tool waarmee we uw ontwerpkeuzes kunnen beoordelen op haalbaarheid en design, in iedere fase van het project. Al deze tools stellen ons in staat uw project nog beter te ondersteunen en te realiseren in een kortere doorlooptijd. Het eindresultaat is een compleet ingerichte controlekamer, die maximaal is afgestemd op uw operationele proces en medewerkers.

Deskanalyse: werkplekonderzoek voor controlekamers

Ook voor een deskanalyse kunt u bij ons terecht. Deze analyse geeft inzicht in alle voor uw controledesks belangrijke specificaties, zoals de vorm van de tafel, het aantal (rijen) en type monitors, de zichtlijnen, de kijkafstanden, het reikbereik en de benodigde (softwarematige) apparatuur. Een deskanalyse vult deze specificaties voor u in, waarmee de basis wordt gelegd voor een concreet ontwerp, dat rekening houdt met al uw voorkeuren. Middels de deskanalyse garanderen we u een toekomstgerichte werkplek, die is afgestemd op de geldende wetgeving en normeringen, waar operators veilig en gezond aan kunnen werken. Daarnaast bent u met de deskanalyse gegarandeerd van een snelle doorlooptijd, van eerste contact tot oplevering.

Maak kennis met Brand Control Rooms

Wij hebben de expertise in huis om al uw operationele uitdagingen te vertalen naar effectieve maatwerkoplossingen.
Lees meer
Maak kennis met Brand Control Rooms